14 Kasım 2018 Çarşamba

İnceleme: Mad Men


          
          
          Bu yazıda konuğumuz farklı dizi severlerden farklı tepkiler alan bir dizi: Mad Men.          

          Dizi altmışlı yılların New York’unda geçiyor ve yedi sezon boyunca devam ediyor. Başlarda monoton gittiğini düşünsem de daha sonralarda beni kendine bağlamayı başaran bir dizi ki bence çoğunluk benim gibi düşünüyor, çünkü IMDB puanı10 üzerinden 8.6.  Bölümlerdeki kişi gelişimi diziye çok farklı bir boyut katıyor. Aşağı yukarı her bölümde farklı bir karakterin hikayesine değiniliyor. Özellikle taşradan gelmiş olan karakterlerin zirveye çıkış hikayeleri dokunaklı bir o kadar da ilham verici.
          

          Bir başka güzel yanı ise psikiyatriye gitmek, evli bir kadının da aldatma iç güdüsüne sahip olması, gebelik sonrası bebeği kabul etmeme, boşanmayı isteme, yeniden ve birden çok kez evlenme ve çarpık ilişkiler içinde olma gibi dizide zamanın tabularına yer verilmesi ve bu tabuları yıkması.  Bu tabuları gözlemlerken bir yandan da günümüzde geçerliliğini yitirmiş değerleri farkedebiliyorsunuz.
          

          Kısacası, Mad Men, reklamcılığın büyülü ve şaşırtan dünyasını gözler önüne seren nostaljik bir yapım. "Ben olay hikayesi gibi durum hiyakesi de severim" diyorsanız, cipsinizi kolanızı alıp izleyebileceğiniz güzel çerezlik bir dizi.
          

          İzledikten sonra yorumlarınızı veya sorularınızı her zaman paylaşabilirsiniz :)
          
          İyi seyirler !


IMDB: 8.6/10

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder