8 Kasım 2018 Perşembe

Az Bilinen En İyi 5 Yabancı Dizi


     
          Bu bölümde dünya genelinde çok popüler olmayan ancak son derece kaliteli yapımları ele alıyorum. Listede 10 tane birbirinden kaliteli ve ilginç dizi yer alıyor. Seçtiğim dizileri sizin için kendi aralarında da IMDB puanına göre en yüksekten düşüğe sıraladım. Okuduktan sonra yorumlarınızı, sorularınızı ve tavsiyelerinizi eklemeyi unutmayın, iyi eğlenceler :)


1- Bron/Broen


          Jeneriğiyle, karakterleriyle, atmosferiyle, yani daha doğrusu direk dizinin tamamıyla duygusal bağ kurabileceğiniz İsveç-Danimarka-Almanya ortam yapımı suç-gerilim-gizem türündeki dizi. Her bölüm ivmesi artan bir olay örgüsüne sahip. Bunu yaparken izleyiciye açık yerler de bırakıyor ve düşünüp fikir yürütmesini sağlıyor. Bu yönüyle birçok polisiye diziden ayrıldığını ve izleyiciyi içine çekmeye başardığını düşünüyorum. 

          Polisiye ve suç-gerilim-gizem türü seven birisiyseniz bu dizinin izlenmesi gereken en önemli dizilerden olduğunu düşünüyorum. 

IMDB: 8.7/10


2- Utopia


          Bu listedeki favorilerimden ancak her güzel şey gibi yarım kalmış bir İngiliz bilimkurgu dizisi. Diziyi izlerken 'adamlar yapıyor ya' dedirtebilecek potansiyelde. Ancak uyarayım, dizinin bitmesi izleyicide bir boşlukta kalma durumu oluşturuyor, bunun nedeni de dizinin ikinci sezondan sonra iptal edilmiş olması. Bu güzelliğin finaline dayanabilecekseniz İngiliz görsel şovuyla birleşen muhteşem kurguya kendinizi bırakın. Keşke Netflix diziyi alıp tekrar başlatsa da izlesek:)

IMDB: 8.5/10


3- Forbrydelsen


          'The Killing' ve Türkiye'de de 'Cinayet' adlı uyarlamalara sahip olan Danimarka yapımı polisiye dizi. Nordik dizi denince benim aklıma ilk gelen yapımlardan biri. 

          Diziye hakim gri atmosfer sizi kasvete sürüklese de kullanılan mekanların güzelliği başınızı döndürebilir. Dizide ters köşeleri ve şaşırtıcı sonları seviyorsanız bu diziyi de seveceğinizden eminim.

IMDB: 8.4/10


4- And Then There Were None 


          Agatha Christie'nin aynı isimli kitabından uyarlanan 3 bölümlük mini, güzel bir dizi. Christie'nin bu romanı Türkçe'ye de 'On Küçük Zenci' adıyla çevrildi ve bu roman benim Christie eserleri arasında favorim. 

          Dizide genel anlamda katilin kim olduğunu dizi boyunca bulmaya çalışıyorsunuz. Bu nedenle ekran başından 3 saat boyunca ayrılmamanızı sağlayacak potansiyele sahip. Hiç Agatha Christie romanı okumamış kişilerde roman okuma hevesi yaratacağını da düşünüyorum. Uzun soluklu dizilerin yanında kısa ve etkileyici yapımlar da arıyorsanız bu dizi size göre. 

IMDB: 8.0/10

5- Spotless


          Dizinin konusunu özetleyecek olursak, ana kahramanımız Jean, bir olay yeri temizleme şirketinin sahibidir ve onun sakin,sıradan yaşamı kardeşi Martin'in ortaya çıkmasıyla tepetaklak olur. Jean kardeşine yardım etmeye çalışırken kendisini suç dünyasının içinde bulur. 

          Bu listede, popüler olmamasına en çok şaşırdığım dizilerden biri. Diyaloglar, oyunculuklar ve kurgu oldukça başarılı. Etkileyici ve başarılı bir yapım arıyorsanız listenize Spotless'ı da eklemeyi unutmayın. 

  IMDB: 7.9/10


Bu yazıya Medium'da ulaşmak için: Medium

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder